There was an error in this gadget

Sunday, December 25, 2011

apabila mat salleh bersedekah pada peminta sedekah

Views
assalamualaikum semua.
ok mika nak cakap pasal mat salleh (lelaki).
mika keluar pergi Plaza Rakyat pukul2 petang.
while i was walking to cross the road near Pudu Central..ternampak sorang mat salleh ni..
nak tau pe dia sedekah kat uncle cina tu?

dia belikan makanan and air mineral sebotol.
oh semestinya mika tak tahu pe yang dia beli sebab berplastik beg warna putih.
mika pandang kanan sambil jalan, padahal melintas ni..
hello! kang de yang aku kena langgar dengan kereta lagi.mampus kena marah dengan abah nanti lau aku masuk hospital lagi.

tapi uncle tu kata takmau ok cuma bagi hand sign je la...takat goyang tangan and kepala je uncle tu..
then mat salleh tu pun pergi.
tapi mata mika melirik kat mat salleh tu, sampai dia perasan mika pandang dia, mika senyum jela...
hehe..malu jugak..
pelik la uncle tu.tapi dia duduk atas kotak tanpa kat tangan ada cawan ke or anything else lah.

that was my first time saw a very kind person yang buat charity kat orang.
kenapa tidak kita buat macam tu ye?

3 comments:

LOVE

Daisypath Anniversary tickers