There was an error in this gadget

Monday, June 06, 2011

makeup

Views
assalamualaikum
hah ni nak SHARE SOMETIPS yg bese mika guna in daily life..
kekeke..
poyo gile

lepas basuh muka macam biasala lap muka dengan towel.aduh takkan tu pn nak ajar kn?
hehe

PERTAMA : mika sapu ni kat muka, ala nak pakai dia pakai macam krim muka je.
dah nama pun gel, dia sejuk.
sapu kat muka macam biasa sampai serap kat kulit.

ni mika copy from other jugak.
you all can read this

Gel Gamat Serigama LUXOR
Gel gamat dapat digunakan untuk mempercepat penyembuhan luka seperti luka terbakar ringan, luka terkena minyak atau air panas, luka akibat cedera dan juga untuk merawat jerawat. Gel dapat dapat digunakan pada bahagian internal tubuh seperti luka bersalin pada alat kelamin. Gel gamat mengandung aloe vera yang kaya akan moisturizer untuk melembutkan kulit.
Masalah & Cara Penggunaan
* Luka pada kulit dan lepas pembedahan – Sapu pada bahagian luka untuk berhentikan perjalanan darah.
* Kulit melecur akibat terbakar, terkena air dan minyak panas – Sapu pada bahagian yang melecur.
* Sakit gigi – Sapu pada rongga yang sakit
* Ulser mulut – Sapu pada tempat berkenaan
* Kelemumur – Gosok pada kulit rambut dan gunakan sebagai minyak rambut.
* Hujung rambut bercabang – Sapu pada hujung rambut berkenaan
Masalah Lain
1. Masalah wanita : keputihan dan mengetatkan vagina – Sapu pada vagina. Sapu mengikut arah jam. Sapu menggunakan kapas muka dgn jari setiap pagi dan petang.
2. Mencantikan kulit muka dan mengelakkan kedutan – Sapu pd muka setiap hari dan tunggu sehingga kering sebelum masuk tidur. Ia akan bertindak seperti topeng muka dan esoknya gosok dgn air perlahan-lahan sehingga bersih.
3. Merawat jerawat yang bengkak dan berdarah serta parut di muka – Sama seperti di atas. Sapu pd muka setiap hari dan tunggu sehingga kering sebelum masuk tidur. Ia akan bertindak seperti topeng muka dan esoknya gosok dgn air perlahan-lahan sehingga bersih.
4. Kudis, kulit bersisik dan apa jua masalah kulit – Hanya sapu sahaja pada tempat yang berkenaan.
5. Mencantikkan dan menegangkan payudara – Akan di terangkan kemudian sekiranya berminat
6. Punggung leper dan tidak menarik  – Sapu dari pangkal peha hingga ke punggung dgn urutan dari bawah ke atas. Sapu sebelum mengenakan pakaian.
7. Selulit pada peha  – Sama spt di atas. Sapu dari pangkal peha hingga ke punggung dgn urutan dari bawah ke atas. Sapu sblm pakai pakaian.

notes: mika guna ni kawan yg syor kan sebab mika dok shah alam kulit mika kena SUNBURN mai ai hitam memang berbelang ketara. malu nak jumpa orang kat hostel.
alhamdulillah dah guna gel ni, skin tone back to normal TAK SAMPAI SEBULAN.
korang tau en KEBAIKAN gamat ni?
pandai2 nilai sendiri la ye


UNTUK STEPS YG BAWAH2 NI PULAK MIKA GUNA IF MIKA KUA UMAH




 KEDUA : mika pakai olay ni, ala tak mahal pun, ade SPF 24 lagi tu..
mika pakai dah nak dekat 3bulan still tak habis lagi.
tapi depends on how much u use that thing la.





KETIGA : mika gune SUNBLOCK SPF 15 yang ni mika beli tahun lepas, masih bayak lagi. walaupun dia kecik sangat. harga dlm RM 50++ cam tu.
tapi mika beli BUKAN kat KIOSK2  mika beli terus dari STOKIS dia..sebab abah mika AHLI HR.
ala...korang tau kan susu HIGOAT tu? hah tu la company nya.

ini mika copy from other website.
nak confirmation price.
Harga = RM56.00

Untuk semua jenis kulit

Fungsi:

Mengandungi bahan pelindung matahari yang mengawal penyerapan UV (SPF 15)
Memberi perlindungan harian daripada sinaran yang berbahaya dan merosakkan kulit
Mengandungi pelembap untuk mengawal kehilangan air
Boleh digunakan sebagai bedak asas / "foundation"


Krim 3 fungsi (pelembap, pelindung matahari dan asas mekap) untuk semua jenis kulit.
Gunakan pada waktu siang untuk melindungi kulit dari pancaran sinar UVA dan UVB yang membahayakan kulit terutama sekitar jam 10 pagi hingga 5 petang.
Tambahan pelembap dari susu kambing melindungi kulit dari kekeringan.





KEEMPAT : mika guna BB cream maybelline ni.
senang nak pakai. sapu cam biasa je






KELIMA : mika guna bedak MIYAMI ni, mak mika beli kat cosway, harga mika taksure la...sebab keje mika cume reti pakai je..hehe






HASILNYA! 
(gambar yang mika snap b4 mika kua umah)





yang ni mase mika nak g kenduri kawin kawan mika kat PPR HILIRAN AMPANG.
puas ati tak dgn view nya?
NO EDITING.


NOTES: MIKA HANYA GUNA NI UNTUK PHOTOSHOOT N EVEN HANGOUT.
NI LA MAKEUP MIKA.
thanks for reading.

_________________________________________

0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers