There was an error in this gadget

Monday, December 12, 2011

baki dalam kad Touch 'n Go anda hilang?

Views
Assalamualaikum semua.
harini nak cakap-cakap pasal Touch 'n Go.
Semalam pergi KL sentral sebab nak pergi Bandar Tasik Selatan.dan sebab nak pergi sana pulak kerana nak pergi TBS. naik KTM guna TNG (for short) untuk pergi dan balik...

TAPI...yang peliknya, bila nak pergi ke KLCC, naik putra tetiba TAKBOLEH.
abang tu kata keluar no 125...tak tahu la pe menatang nya tu.
tapi abang tu kata sebab TAK CUKUP BAKI.
ok fine~! 

beli la token walaupun orang ramai gila...(sebab weekend)
sampai KLCC pergi maybank ATM untuk check baki (amboi, tak puas ati punya pasal)
tengok baki dalam rm2.50 macam tu.
hati berbulu gak ni.
sebab nya PELIK TERAMAT SANGAT.

beli kad de baki RM5. topup kat petronas near SMK AMINUDIN BAKI RM10, kena tax 0.50.
so balance rm14.50.
disebab kan nak try boleh guna ke tak, hari sabtu kelmarin pergi shah alam and of coz la kena lalu tol.
masa nak balik tu guna TNG mika, nak test la konon nya boleh guna ke tak.
sebab masa pergi guna TNG kakak. kena rm1.10..total balance= RM 13.40.
semalam pergi balik dari KL SENTRAL ke BTS and BTS ke KLSENTRAL RM2.00 je..
mana baki yang selebihnya tu?

tak puas hati lagi ni
CALCULATE dulu nak make sure takde yang CACAT.
if sure, CALL CUSTOMER CARELINE CENTRE.
bengang jugak sebab tak boleh nak register.and soooo on lah!
akhir bercakap dengan orang tu..
cakap punya cakap

AKHIRNYA!

dia kata  :   "maaf atas masalah yang berlaku cik, pihak kami sedang meng-upgrade sistem,boleh cik bagi
                  NAMA,I/C dan ALAMAT serta no.TEL untuk saya masuk kan data cik dalam sistem
                  kami,tentang baki cik yang hilang,pihak kami akan REFUND baki  yang hilang melalui
                  CEK atau AKAUN cik dalam tempoh 30HARI"

lamanya! tapi takpelah! tunggu jela!


0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers