There was an error in this gadget

Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Views
assalamualaikum..
terjah belog Cik Lyssa tengok ada SEGMEN!
saja nak JEJOIN.








ni soalan yang cik lyssa bagi:


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
  • Mika ambik jurusan Diploma Kejuruteraan Awam (PureCivil) , masa isi form memang ada isi jurusan  ni, tapi tak sangka boleh dapat sebab masa sekolah dulu ambik AKAUN. Rasa menyesal tu urm adalah sikit tapi kena KUAT lah sebab subjek ENGINEERING ni memang TOUGH! and sangat susah! tapi kalau kita fikir benda tu MUDAH, insyaALLAH akan dipermudahkan oleh ALLAH benda yang susah tu.
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 
  • pilih jurusan yang korang berminat, nanti main isi je, dapat pulak yang tak berkenan dihati, kelak menyusahkan diri nak tukar jurusan je.. INGAT! sesiapa yang dah PLAN nak buat pinjaman PTPTN tu, sentiasa la beringat kalau korang dah de kat IPT, jangan lah nak BENTI TENGAH JALAN, nanti belajar tak habis,duit PT dah kena bayar beriban..DUIT jangan dibuat main ok? Mika tak ambik mana-mana pinjaman pun untuk DIPLOMA ni, tak payah nak risau kelak nak bayar. 
  • BUKAN SENANG NAK JADI SENANG, BUKAN SUSAH NAK JADI SUSAH :)

13 comments:

  1. Salam kenal ..

    Niena singgah sini ye ..

    Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

    Niena sudah follow kamu ..

    Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

    Niena dah klik advertlets & nuffnang kamu .. =)

    (Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

    Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang ..

    ReplyDelete
  2. thx niena..ok jejap mika singgah..

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen yang sama

    salam perkenalan dan semoga berjaya
    dalam bidang masing2....

    http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  4. dari segmen yang sama..:)

    http://namasayapejot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. jenguk jenguk dari blog lyssa :)

    sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

    http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

    p/s : header anda sangat elegen, nice :)

    ReplyDelete
  6. awak! . kite pon blaja in CIVIL lah . haha . civil best kan . jemput lah ke blog saye .btw salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  7. datang dari segmen yg sama.. wahh... good luck yeee...all da best..

    ReplyDelete
  8. Eza singgah sini sambil golek-golek :D Julingkan mata baca entry awak. hihi...

    p/s: All the best in whatever u do keh :D

    ReplyDelete
  9. dri sgmn yg sma..moga anda wt yg terbek k..

    http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  10. good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)

    ReplyDelete

LOVE

Daisypath Anniversary tickers