There was an error in this gadget

Friday, March 02, 2012

Part 1: Reservoir, Melbourne Victoria

Views
assalamualaikum semua
maaf mika jarang update sebab letih balik dari melbourne belum hilang lagi sebenarnya. :)

jom mika ceritakan kat korang

Dalam minggu yang mika nak pergi tu pada 16hb petang flight malam ok.

minggu tu jugak banyak sangat assesment yang nak kena submit.

buat bukan main kelam kabut lagi tuh.

tengah hari khamis takde kelas tapi petang ada, so siapkan lah semua kerja yang mana mampu.

akhirnya! haha taksiap! and so on mika terpaksa mintak tolong housemate buatkan.

mika tak pernah fly even dalam malaysia pun that was the first time i went to other country.

masa kat Airasia nasib baik ada abang apit yang tolong handle all the things sampai lah nak masuk kedalam.

masuk dalam check passport lalu kat imigresen semua lah. tunggu masa untuk boarding pukul 9.00mlm.

mika pergi dengan nenek and kakak, sementara tunggu tu mika online skype nak chat dengan dia

sebab pasni 12hari takut takdapat text. sampai bateri hampir low. well de charging station.

and mika macam 'MAK AI RAMAI GILA! MANA AKU NAK CUCUK NI'

try cucuk entah kenapa tak boleh nasib baik abang sorang dari indon ni yang handsome jugak orangnya

bagi pinjam plug! wah thanks alot bro!

boleh la cas phone and lappy..tunggu 1jam

tengok jam dah nak boarding kelam kabut kemas kan semua, ai maklumlah menggelabah banyak mika ni

gate dah dibukak berlari kaw, haha nenek aku kemana lah agaknya..hehe

dalam boarding tu tunggu time nak naik flight lak..

berlepas tepat pukul 1030mlm waktu malaysia..

mika sampai melbourne pukul 7pagi waktu sana seingat mika..tapi kena kira lah 8jam ye fly.

beza waktu kat sana dengan malaysia 3jam awal..

mika sampai sana terpinga-pinga sebab taktahu pape pun

tapi main jalan jela..

dah la taklena tidur, sampai pulak kena beratur panjang GILA!

hello bukan masuk check kat imigresen alright!

masih di luar lagi, tunggu punya tunggu berjalan jugak sampai kat ssatu tempat ni kena tengok la foreign ke tak, tapi mika ikut je orang yang mika nampak pasport MALAYSIA.

masa dalam flight dorang de bagi 1borang so we need to fill in..

mika cam blurr kejap pasal cigarette sebab mika beli 3karton rokok marlboro light. tapi mika pangkah kan aja

sampai je kat orang tu mika di tanya macam-macam. pasal barang yang mika bawak, and im just said to her i

bring JUNK food only sebab takkan lah nak cakap aku ni bawak kicap maggi semua tu..pelah..

mika dah settle semua kena pergi kat baggage claim, pastu kena puak tunggu turn untuk scan barang lagi..aduh penat betul atlast keluar dari airport kakak de kata makngah jemput dekat ZONE 5.

banyak sangat bus station which 1 ek?

mika pun tanya lah mana zone 5 jumpa gak.

masa sampai hujan renyai1 sejuk  mai ai even kat sana musim SUMMER.

 ni mika baru sampai airport. tunggu makngah dekat zone5

k la, next entry mika sambung ye..mika penat nak taip panjang2..:)


0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers