There was an error in this gadget

Saturday, May 19, 2012

Cara cepat untuk tahu ada VIRUS

Views
Assalamualaikum.
Tadi mika pergi rumah kawan abah. Sebab nak install sofware AutoDesk..
tak tahu pe itu autodesk? hmm...Takpelah korang cari tahu sendiri ok? :)

Mika di ajar cara paling cepat nak tahu ada virus dalam system.
Nak share dekat korang.


  1. Pergi dekat My Computer
  2. Next, Local disk C
  3. Pergi cari Windows
  4. Cari System32
  5. Lepas dah masuk folder tu, korang scroll sampai bawah untuk cari mana-mana file atau folder yang ada tulisan warna biru macam ni.
note: sila klik untuk lebih jelas. If ada tulisan warna biru maknanye ada VIRUS, kalau hitam sistem korang masih selamat. Untuk buang virus? korang SCAN jela  (bukan mika punya lappy ye, tapi kakak mika nye masih tiptop lagi)


SEKIAN SAHAJA

0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers