There was an error in this gadget

Saturday, May 12, 2012

Part3: Victoria, Melbourne

Views
Assalamualaikum semua
Harini mika nak update lagi entri tentang melbourne, sebab kenapa nak update?
Well, mika dah janji dalam entri yang lepas. Kena tak time sikit sebab banyak storynya.
Lagipun mika nak jual phone, so bluetooth semua gambar dalam phone ke lappy.
Hah! nampak, maka bermulalah ceritanya ok!

What so special about Melbourne? Hurm.. Apa yang mika story ni itu pengalaman mika.
Otherwise, if ada dekat other country macam ni, mika mohon maaf terlebih dahulu sebab mika cuma pernah pergi Melbourne je..

Masa baru-baru lagi dekat sana, mika masih belum cuba self-service senang cerita bayar sendiri lah barang yang dibeli tu. Lagi berapa hari nak balik Malaysia, Makngah ajak pergi Epping Plaza beli Chocolate Cadbury! wuhu..... macam-macam ada!

ni lah dia EPPING PLAZA. macam tesco jugak senang cerita, tapi lagi besar! even tesco extra pun kalah dengan plaza epping ni taw!


mari jenjalan cari barang. hehe saja je..sementara tunggu pakngah and makngah cari barang.. so merayap jela..


 ini lah dia yang mika kata bayar sendiri..korang scan sendiri, masukkan duit pun sendiri..banyak-banyak barang yang appear di skrin tu semua nya coklat. hampir AUD100 gak habis untuk coklat sahaja! but don't worry, macam beli air dekat mesin jugak, kalau korang masukkan duit kertas, mestilah ada baki..kalau nak bayar guna credit card pun boleh, hah, tengok kat sebelah kanan tu kan ada.. even kalau korang nak bayar guna duit syiling pun ada tempat nak masukkan taw! SPECIAL kan? :)



 hah! pe pulak tu yang keluar? BAGGING ALERT? ok tu tandanya, sensor dia takdapat rasa yang mika dah masukkan barang tu dalam beg plastik.. kalau sensor takdapat detect, korang takboleh scan next item..ada paham??  dah habis bayar? blar la pe lagi... security ada kat depan tu...so, dia tau kita dah bayar ke tak.. :) yela mesti korang dok fikir kan? takde kes curi ke....bayar sendiri lah katakan..



amacam? ok tak? agak-agak diri korang dah sampai ke Epping tak? hehehe...


0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers