There was an error in this gadget

Monday, June 20, 2011

♡ al-kisah aku dengan mak ♡

Views
السلام عليكم ورحمة الله هيوبركاته

jawab salam tu jangan tak jawab!
DOSA.
Hªªhªhªª
eleh kau ni mika nak sebut pasal dosa padahal kau sendiri pun masih buat dosa


hªh! ni mika nak story mory pasal al-kisah mika and mak mika malam tadi
kami duduk borak² kat luar rumah
borak punya borak macam² story keluar
pasal haikal, kucing, sampai la bab kahwin

mak nak mika kahwin ke?
oh tidak!
maka tersebut la al-kisaahhhhh
mak mika story pasal sorang jiran mika ni dah nak kahwin 9july ni
dia buat wedding same place macam her sister buat 5tahun lepas tak silap mika
coz i do still remember that sebab mika patah kaki time tu
wedding her sis mika tak dapat nak turun
no hal lah nak turun pakai tongkat
mika lau turun tangga ok...tapi part nak naik tangga tu agak susah la sebab that time nak naik kena ada orang papah kan.plus ramai orang kan?
so, mika dok umah je, tapi masih tak boleh dok diam. ƗƗɐƗƗɐƗƗe

tapi mak bawak naik nasi minyak la.
her sis buat wedding kat parking lot bawah rumah
so same goes to her dia nak buat sama
tapi mak tanya mika malam 8july tu mika ada ke tak sebab ada kenduri kan.
yela MALAM BERINAI
mika cakap la tengok mood la kalau mika nak balik ke tak
sebab mika ni tak suka dengan mulut makcik² ni
yela ada anak dara tapi tak nak tolong la hape lah
WHATEVER!
mika cakap kat mak if mika rajin balik awal mika balik la.
if mika balik lambat so mika datang cuma nak makan je
jahat kan?
pape jela

tapi mika cakap kat mak if mika kahwin mika macam tak berapa nak suka la majlis² ni
tapi mak cakap, masa time dia kahwin dulu buat 2bersanding!
hurmmm...kalau umur panjang lah kan.
mika ada merepek satu benda dengan mak
what if one day some1 datang rumah jumpa mak abah nak datang pinang adik?
mak cakap la "kau tak habis belajar lagi, dah habis baru boleh"
dilanjutkan cerita kami sampai la kul 11.30 malam tadi
dok cerita pasal mas kawin, hantaran semua la.
tiba² sampai la hal pakcik mika ni dulu nikah kat kuala nerang
kan tadi dah ada sebut HAIKAL rite?
hah, ni nak citer

sebab mika cerita kat mak yang mika jumpa haikal
mak tanya la haikal hantar sampai mana, pergi mana je and soo on la
mika jawab la semua nye
mika bergaduh dengan mak hanya sebab mika tersalah cakap TELUK KEMANG
sebenarnya mika nak cakap KUALA NERANG tapi tertukar TELUK KEMANG
padahal dah tanya haikal da.
bengang jugak la sebab haikal ni kutuk² bahasa KL.
bile mika tanya dia yang mana satu paling pekat bahasanya
alor setar atau kuala.
dia cakap kuala.
sebab alor setar dia dekat dengan bandar sikit

tanpa mika sedar sebenarnya percakapan haikal dengan mika guna bahasa orang kedah
mika langsung tak PERASAN tu!
siap boleh mintak dia cakap kedah!
HªªhªhªªHªªhªhªª
then haikal cakap la kat mika "dari tadi saya cakap dengan awak tu bahasa kedah la"
then mika pun diam la
sebab tak tau nak cakap apa

mungkin mika dah biasa dengar dia cakap
cuma bahasa terengganu mika kurang paham
tapi kalau bahasa kedah yang pekat sangat tu mika kompem TAK PAHAM!
sebab nanti mesti mika akan cakap kat orang tu
TOLONG CAKAP BAHASA YANG MUDAH DIFAHAMI
ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ :D

mika mintak maap ye
mika ni kadang² cakap lepas sikit. :P

oh ye!
to mohd haikal mohd zain
dah genap 6tahun perkenalan kita
since awak masih berada di UPSI lagi sampai la sekarang
berkat kaki saya yang patah maka dah jodoh saya kenal dengan awak kan
saya tak kesah hari jumaat malam tu masa dalam kereta and tengah makan awak GODEK habis saya punya phone
dengan msg!gambar! tapi tak pe, saya tak kisah
hah! lagi 1! tangan awak ni kan gatal sngat nak snap gambar saya pehal?!
ish! sabar jela.
saya tengok phone saya ada kot.!
TERIMA KASEIH UNTUK GAMBAR BAWAH NI










0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers