There was an error in this gadget

Thursday, June 23, 2011

siapa kata barang 2nd hand tak BEST?

Views
ASSALAMUALAIKUM
hello people
entri harini apa ek?
hah! mika nak story mory about buy,trade n sell 2nd hand stuff!
to those who said all 2nd hand stuff wasnt that good,
you're totally wrong!
let me tell you!
mika story electronic je la ok?
ayah mika sekarang ni amat menggilai barang 2nd hand ni
apatah lagi kawan dia pun banyak beli 2nd hand stuff
biasa dorang pergi kat CASH CONVERTER or BTS (buy.trade& sell ) atau BST cam tu la.
what ever la!

radio rumah mika ni lah lama rosak.
mak and abah suka bukak radio
mak mika gila lagu klasik
biasa la...zaman2 retro kan
hehehehee
hah!
abah mika ni bukan banyak duit
kami ni sederhana je
abah cari la barang 2nd hand
our SONY speaker sound system sumpah teruk gile!
last2 abah jual
while he searching for the new one to replace his old stuff
pastu abah dapat beli speaker CENTURY! worth rm200!
gile cantik harga dia!
dapat 5speaker tu!


 ni lah dia speaker tu, termasuk yg kecik n yg atas tv tu.

pastu kan mika ada bagi tahu tadi yand radio pun rosak rite?
bawah nilah


harmon kardon amplifier Avr 300rds
tapi barang ni memang payah gile nak cari!
abah sanggup pergi sampai ke sg besi and shah alam sebab nak cari harmon kardon ni.
which is better than sony!
harga dalam rm450
cuba la korang fikir, buat apa nak beli baru, harga baru utk amplifier ni pn dah mahal!
bazir duit je!



 speaker ni dlm dia transparent speaker dude!
seyez tak tipu!
abah punya kawan reti bab nak pasang benda cam gini
before that dah beli amplifier abah mintak la pasang guna wayar yang ada
tapi kureng sikit la bunyi dia.
weekend abah pergi pudu beli wayar yang tebal punya!
mak siap cakap dah macam ular!
haha
sebab tembaga dia ek yang dalam tu?
urm, entah la, dia punya tu lebih banyak so lebih power.
dalam hati mika, yeke? boleh percaya ke?

last2 dah pasang, pe lagi! 
TERNYATA SEDAP GILE bunyi dia!
century speaker even pasang kuat2 pun hnya akan main dalam kawasan dalam je
tapi tak sampai ke luar pun bunyi dia, plus tak bingit
siap boleh tidur lagi tu
tak lama lepas tu one day tu abah keluar
tak balik2
risau jugak dari siang sampai ke malam
sekali dia bawak balik subwoofer yamaha!
gile tersenyum lebar mika sampai telinga
bawah ni la subwoofer nya


gambar atas ni mika download dari google 
nampak kecik ke?
jangan pandang cam tu!
berat kot subwoofer ni!
bawah ni mika nak selit kan subwoofer yang sebenarnya mika snap tadi.




ini lah dia...sori gambar tak cantik. sebab lens nikon hantar service kat TS.
heheheehehe
abah beli subwoofer sebab dia tau mika suka memekak kat rumah
plus abah pun nak puaskan telinga dia.
mika bukak mp3, sub woofer ni sambung sekali dengan amplifier tadi
mika boleh set kan SURF OFF maksudnya cuma pakai 2speaker besar CENTURY tu je.
kalau mika tekan PROLOGIC button dia kan pakai 5 speaker
kalau mika tekan PROLOGIC and then THEATER sub woofer ni pun akan bunyi sekali.
gile sound dia sumpah TERBAIK!
so kepada sesiapa yang gila muzik macam mika ni
and tak ada duit banyak,
cari la 2nd hand

abah mika dapat cari yang terbaik sebab kawan dia pandai dalam benda2 sound system ni.
jadi kawan dia tau mana yang baik.
dan sudah TERBUKTI!
mika sangat gila kan muzik RnB, n macam2
biasa dengar kat lappy
tapi sekarang dah ada subwoofer pe lagi!
tapi siapa yang tinggal dengan warga emas tu, jangan lah you all pasang kuat2 sangat woofer tu, mau nak tercabut jantung orang tu.

bak kata orang
HARGAI LAH ORANG YANG TERSAYANG
wakluuuuuuuuuuuuuuu
poyo siyh ayat tu
lepas ni tunggu DVD pllayer 6 channel pulak bagi sound dia lagi meletop gituh!
dvd player sekarang 2channel je..
ok lah
TAMAT SUDAH ENTRI MIKA NI..
happy thursday people!
wasalam

0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers