There was an error in this gadget

Thursday, December 15, 2011

duit yang jarang kita JUMPAI

Views
Assalamualaikum.
nak update tentang hari selasa kelmarin..
sebab tak dapat nak update haritu.
nak cakap soal duit. ok. sebut pasal duit mesti korang fikir macam-macam kan?
eh.bukan nak bagi duit la..tapi nak share duit yang jarang dijumpai.
ni mika tunjuk duit-duit.



mika tak ingat pe dia punya tu.tapi ni mika copy from other blog yang mika search

"Sukan Komanwel XVI 1998 telah diadakan di Kuala Lumpur, Malaysia dari 11 hingga 21 September 1998 yang merupakan tuan rumah negara Asia yang pertama dan Sukan Komanwel untuk abad ke-20. Satu rekod 70 negara (34 daripanya memperoleh pingat) membekalkan 3638 atlet. Maklumat lanjut boleh rujuk Wikipedia
Sempena sukan komenwel tersebut BNM telah mengeluarkan Wang Polimer RM50 Peringatan Sempena Sukan Komanwel XVI, aku difahamkan yang wang kertas tersebut dikeluarkan dengan kuantiti terhad iaitu sebanyak 500,000 dan sah untuk diperlakukan... maknanya disini kalau nak buat beli barang pun boleh. Wang tersebut dijual beserta folder dengan harga RM80 per set dan boleh didapati disemua "commercial banks" bermula 1 Jun 1998"         http://my-koleksi.blogspot.com/





yang ni hasil koleksi duit syiling pakngah dalam bekas kaca..belum bukak lagi kaca tu. ada duit rupiah..tapi yang banyak dari BANK NEGARA MALAYSIA.






yang ni mika dengan kaka dah takde kerja, so kami kilatkan duit syiling..tengoklah hasilnya..
CANTIK BUKAN?




duit RM1 kertas yang pada tahun berapa keluar pun tak ingat..duit ni masih belum di CUT lagi.




wahhh..lama betul duit RM10 ni..tengok ejaan pun dah tau..




 500 RINGGIT SYILING EMAS??? betul ke?
mesti lah betul! lau palsu tak kan la berkilat sampai macam tu..(hasil setelah dikilatkan)





last  sekali hah! amik KAWWWWW!   ni duet syiling nye!

0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers