There was an error in this gadget

Thursday, December 15, 2011

PETUA nenek bagi..

Views
assalamualaikum semua.
nak share pasal PETUA ni je.

ok apa dia?



JANGAN DIBIARKAN PERIUK NASI KERING,

maksudnya :  Kalau nasi dah takde dalam periuk nasi tu, kita dah CUCI..letak kan air setengah periuk dan biarkan sampai la ada yang nak masak nasi.
SEBABNYA: nasi itu adalah rezeki yang tuhan bagi.  SELALU dengarkan orang kata "HABISLAH PERIUK NASI AKU"?  periuk nasi tu jangan dibiarkan kering, kalau kering UMPAMA rezeki kita pun KERING.



SENTIASA ISI KAN CUP BERAS SESUDAH mengambilnya
SEBABNYA   : sama macam kat atas, in addition ambil beras tu baca BISMILLAH jangan diambil secara kasar. atau SELAWAT.. kena isi beras balik dalam cup tu supaya rezeki kita sentiasa ada...INSYAALLAH


BACA SELAWAT KETIKA MEMBASUH BERASSEBABNYA   : semasa kita dok membasuh putar punya putar..mesti kita akan mengelamun..! mengelamun tu la KEBIASAANNYA kita akan fikir macam-macam...jadi SELAWAT la, 

0 doakan mika gemuk:

Post a Comment

LOVE

Daisypath Anniversary tickers